Tuesday, April 14, 2009

.:Kerusi Goyang:.


Kemarin...

Ah Fatt: "Hello Cikgu siddiq, itu kerusi goyang saya hantar malam esok yaaa..Esok saya sekali jalan hantar barang ke Putera Jaya jugak.."
Ambo: "Ok, no problem..."
Keesokkan hari...
Ah Fatt: "Hello Cikgu, saya di depan rumah suda.."
Ambo: "Ok, sekejap saya bukak pintu pagar.."

Nahhhh..sekali bukak pintu..bukan main gedabak lagi kerusi goyang @ kerusi malas tu.. ingatkan biasa2 jaaa. Last week baru dok bersungut bila Ah Fatt nak start buat kerusi tu, rupanya dalam masa seminggu jer dia siapkan 2 biji kerusi ni. Walaupun setiap kali membuat tempahan, ambo tak pernah pun bagi design terperinci, tapi hasil kerja Ah Fatt tetap superb!!

Sangat menepati & memenuhi ciri2 estetik dan ergonomik. Yang paling penting sekali, setiap designnya mematuhi ukuran entropometrik walaupun tak pernah mengikuti sebarang kursus rekabentuk. Harga untuk setiap tempahan pun memang berbaloi. Kalau nak di bandingkan dengan produk jati yang designnya very simple, dengan harga sebiji kerusi berasaskan jati tu ambo dah bleh dapat 2 biji kerusi berasaskan rotan yang mana kualiti dan ketahanannya memang nampak setara.

Tapi yang peliknya, Si Ah Fatt ni very low profile orangnya.. Tak ramai yang tahu kehandalannya membuat perabot rotan.. Setiap kali selesai menyiapkan tempahan, tak pernah pun nak snap barang sekeping dua gambar untuk simpanan sebagai rujukan orang lain. Bila nak tengok contoh, jawapannya " Aiyaaaa saya tidak simpan itu gambar ooo.." Kadang-kadang bila ambo nak bagi design sendiri, takut plak design Si Ah Fatt tu lebih cantik dari Ambo punya..( tapi biasanya memang begitu laaa..kuikuikui)

So guys...sesapa yang berminat bleh la berkunjung ke rumah Ah Fatt di Penampang. tapi jangan harap la bleh tengok contoh perabot macam kat show room kedai perabut..memang takdernya. Korang hanya bleh dengar dan imagine sendiri design2 si Ah Fatt tu..

11 comments:

Farah Shady Noor said...

ai bang.. 12.30 pg posting ni?? patut la cari2 semalam xder..

Ambo said...

Sambil2 siapkan RMS bah...

halen said...

hahaha..ha sudoh laaa tgh mlm ilang ngadap pc rupanya.
abih dok jangkit virus blog kuikuikui..
bkn main relaks lg tokey duk bersandar yer..

mummyNa said...

kusi tu boley melayey pah belakey ko...

Ambo said...

Bukey setakat melayey..Terbey lagi, Wafiy siap bleh main jongkang jonket

srikanditerbilang said...

bos.. nak tempah kat mana yek.. bagi full contact no taukey ni.
TQ

Anonymous said...

saya ingin mendapatkan maklumat mengenai kerusi ini, bolehkah saya menempah dr tpt anda order ni, saya tinggal di johor. berapakah harga kerusi malas ni, nampak sangat selesa...saya ingin hadiahkan kepada ayah saya sempena hari bapa nanti

Amelia Hasami said...

Asslmua'laikum, En.Abah, cmner nak order dr En.Ah Fatt? I want to give present 2 my Abah also.. TQ.. Sila bagi Full Contact

raafi taib said...

nak beli cmne?

ziad fahmi said...

Mcna contact ah fatt?

Anonymous said...

Salam tuan.. boleh tak kongsikan contact number Ah Fatt? sy berminat nak beli juga.. Terima kasih.

About Norashady bin Mohd Noor

Norashady bin Mohd Noor was born on March 16th 1980 in Kampung Keladang, Salor in Kelantan and is happily married to Nor Farah Wahida binti Mohd Noor. They are both a dotting parent to Wisam Wafiy, Maryam Raeesa and Ameena Sabrina.

Dato’ Seri Dr. Zambry Abdul Kadir was born on March 22nd 1962 in Pangkor Island in Perak and is happily married to Datin Seri Saripah Zulkifli. They are both a dotting parent to Husna, Huda, Syifa, Munir and Mukhlis. - See more at: http://zambryperak.com/#sthash.f7x451vs.dpuf
Dato’ Seri Dr. Zambry Abdul Kadir was born on March 22nd 1962 in Pangkor Island in Perak and is happily married to Datin Seri Saripah Zulkifli. They are both a dotting parent to Husna, Huda, Syifa, Munir and Mukhlis. - See more at: http://zambryperak.com/#sthash.f7x451vs.dpuf
Dato’ Seri Dr. Zambry Abdul Kadir was born on March 22nd 1962 in Pangkor Island in Perak and is happily married to Datin Seri Saripah Zulkifli. They are both a dotting parent to Husna, Huda, Syifa, Munir and Mukhlis. - See more at: http://zambryperak.com/#sthash.f7x451vs.dpuf