Wednesday, November 22, 2006

.:Hobi Baru:.

Haaaa..Ni la kedai En.Tong Yit, tak semua staff politeknik tau kedai ni kat mana. Kat sini ada jual hardwear untuk buat barang kemas kristal. Kristal² kat sini pun diorang jual secara borong. Paling kurang kena la belanja around RM300 baru dapat harga borong.

Suspek (wife aku) bersama kawannya (isteri Sufian Hassan) tengah dok tawar-menawar tu.. Banyak betul kristal & mutiara kat sini. Naik juling mata aku dok kedai ni.. Bior la orang² pompuan berurusan kat dalam kedai tu.

Ini antara gelang kristal yang dah siap. Harganya bleh tahan gak bergantung pada design. Ada yang mencecah sampai RM120 satu.. Paling busuk pun RM30. Kristal gred 1 memang mahal harganya.

Haaaaa..buek apo tu ??? Khusyuk nampak.. Aktiviti baru ni. Dah jam 1.00 pagi still lagi maintain ni...Aper diorang buat??? Jom skodeng..

Lerrrr..dok cucok kristal rupanyer.. Dah berapa utas dapat ??? Berapa jenis design berjaya dihasilkan ??? Siap ada culculator lagi. Tengah kira modal nak buat bisnes la tu..

Waaaa..siap sudah bah tuuu..Udah² la tu, sambung pagi esok plak.. Biasa la kalau dah hobi baru ni. Nak² ader member yang satu kepala.. Rupa²nya buat sendiri jauh lebih seeeeeppp!!! dari beli yang dah siap.. Sessssswai untuk sapa² yang ada adik beradik & sedara-mara yang ramai..(tiap kali balik kampung mesti tanya soalan ni "takder ole² dari Sabah ker ???")

10 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

huh jelesnyaa.. nengok orang soping.. hehehe

norashady said...

Bila hang nak mai Sabah plak ??? Ajak la Beckam datang sini jumpa cikgu Mazudi sekali..

azlanlin said...

a'kum bro, kalu mem besar dah siapkan rantai kristal tu, bleh le post ke kluang johor. Kami bersedia menerimanya... TIGER EYE satu... heheheh..

from:
new preng from kluang with luv. heh

azlanlin said...

apa kata mem besar u buatkan jam tangan yg mana rantainya dibuat dgn manik2 kristal. Kira kreatif le tu... atau mungkin dah ada di pasaran sana kut. try minta mem u kluarkan aura kreatif dlm diri utk merekacipta sesuatu yg diluar jangka. tentunya dpt pasaran meluas... heheh.sekadar cadangan je...

norashady said...

Hehehe..Tiger eye mmg banyak kat sini, cantik². Tapi tak terjamin la keasliannya...Banyak yang sintetik,buat di kilang..Sekadar cantik dipandang, tapi takder "POWER" bah.. Kawe ni kaloo 'barang' tak asli ni, kureng berminat sketttt.. :-)

Yang kristal lak..hehehe ada projek besar la ni..Mungkin nak develop webpage..Bang Lan nanti bleh la tempah online..kuikuikui.. Buat masa ni bleh tengok² dulu design kat www.kerongsang.com

azlanlin said...

TIGER EYE :
ye ke ada power? apa powernya? beri le skit gambaran...maklum le asyik2 org semenanjung kene "kencing" jerk. hehehe

yang asli berapa gheganya bro?

norashady said...

Tiger eye yang asli mahal.. Zaman dulu pembesar² Greek & Roman siap taruk kat atas mahkota diorang lagi. Batu tiger eye ni terhasil dari fosil kayu yang diselaputi larva gunung berapi.. Kalau dapat sebiji pun kira untung dah bleh bikin cincin,heheh

Yang banyak dijual dipasaran skang ni plak,memang kayu (tak tau kayu aper)..tapi di coated dengan dengan kaca..Kalau nak tau,cuba la pecahkan..Alaaa,satu gelang tu baru RM20. Dulu ada Cina kedai antik offer tiger eye asli. RM250 sebiji..tengah sengkek masa tu,tak beli la.. Wallahualam..

Tasik Putri said...

nampak cam ada buku tu...nak tahu ler mana dapat buku tuh

Nor Zakiah said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

bro...kedai ni kat mana ek?? blh bg alamat x?please reply me at kumang2711@gmail.com

About Norashady bin Mohd Noor

Norashady bin Mohd Noor was born on March 16th 1980 in Kampung Keladang, Salor in Kelantan and is happily married to Nor Farah Wahida binti Mohd Noor. They are both a dotting parent to Wisam Wafiy, Maryam Raeesa and Ameena Sabrina.

Dato’ Seri Dr. Zambry Abdul Kadir was born on March 22nd 1962 in Pangkor Island in Perak and is happily married to Datin Seri Saripah Zulkifli. They are both a dotting parent to Husna, Huda, Syifa, Munir and Mukhlis. - See more at: http://zambryperak.com/#sthash.f7x451vs.dpuf
Dato’ Seri Dr. Zambry Abdul Kadir was born on March 22nd 1962 in Pangkor Island in Perak and is happily married to Datin Seri Saripah Zulkifli. They are both a dotting parent to Husna, Huda, Syifa, Munir and Mukhlis. - See more at: http://zambryperak.com/#sthash.f7x451vs.dpuf
Dato’ Seri Dr. Zambry Abdul Kadir was born on March 22nd 1962 in Pangkor Island in Perak and is happily married to Datin Seri Saripah Zulkifli. They are both a dotting parent to Husna, Huda, Syifa, Munir and Mukhlis. - See more at: http://zambryperak.com/#sthash.f7x451vs.dpuf